Hi, het is al weer eind augustus. De tijd vliegt 🙂 Heb jij de hele zomer gewerkt, of heb je ook kunnen genieten van een zomervakantie? Dat laatste is altijd toch ook wel fijn. Of niet…?! Eigenlijk is dat ook maar een gedachte…. Deze zomer heb ik in mijn praktijk gewerkt, en ook op Schiphol Amsterdam Airport. Ik heb veel gewerkt. Dat wilde ik ook graag en dat is dus helemaal goed gekomen! Nu ligt weer de aandacht op mijn praktijk. Veel ontwikkelingen en allemaal leuke dingen op stapel voor het nieuwe seizoen! Een volle praktijk! Een training die gaat starten op 22 september (hyperlink) waar ik heel veel zin in heb. Trainingen bij BGL&partners waar ik weer veel zin in heb! De agenda is voor een deel al ingevuld. De rest komt want er wordt aan gewerkt! Want dat is het wel, het gaat niet vanzelf 🙂 En dat is ook leuk!! Zo kun je stap voor stap jouw doel bepalen. Dat is fijn. Dat geeft overzicht. Of het nu gaat over je gezondheid, je werk, je privé leven. Dat maakt niet uit. Zelfs de langste reis begint met de eerste stap! Bovendien, waar je je aandacht op richt, groeit! Richt je aandacht op dat wat je wèl wilt! Je zult het verschil merken! Mijn hoofdartikel gaat hier over. Het is een artikel dat ik al eerder schreef en omdat er vraag naar is, publiceer ik het vandaag nog eens. Jij kunt het ook gebruiken, met jouw thema! Vul jouw doel in, dat wat jij wilt bereiken! Ik wens je veel succes en plezier!

Met vriendelijke groet,

Hoofdartikel: Bereik je doel in enkele overzichtelijke stappen!

Een van mijn cliënten heeft mijn begeleiding gevraagd omdat ze wil stoppen met roken. Ze wil dit al jaren en iedere keer verzint ze een ander excuus naar haar zeggen. Aan boord rookt ze uiteraard niet. Zonder problemen! Het eerst wat ze doet na een vlucht is zodra het kan een sigaret opsteken. Of de vlucht nu één uur of 10 uur duurt! Ik wil dit graag met jullie delen. Je kunt voor jezelf jouw eigen doel invullen. Het maakt niet uit wat dat is!

De eerste stap die we gemaakt hebben is: formuleer wat je wèl wilt. Hierdoor wordt je doel aantrekkelijk en wil je er graag naar toe. In plaats van stoppen met iets wat je op dit moment fijn vindt! Stoppen met roken werd: ik wil gezond leven. Dat vond ze meteen aantrekkelijk. Gezond leven betekent voor haar meer bewegen, van sigaretten afblijven. Schone longen, meer uithoudingsvermogen, fitter aan boord, fitter thuis, beter proeven. Kortom een verbetering van kwaliteit van leven.

De volgende vraag die ik stelde: Wat kun je er zelf aan doen? Ja dat lijkt logisch: geen sigaretten meer kopen en roken hahaha. Daar begint het uiteraard mee. Noem nu nog 10 andere zaken die jij zelf kunt doen om gezond te leven. Associeer daar helemaal mee. Hiermee bedoel ik, maak jezelf een voorstelling daarvan. Als één van de punten bijvoorbeeld is: meer bewegen, stel je dan eens voor hoe je dat doet, hoe vaak per week ect. Merk welke gedachten er dan bij je opkomen, voel hoe dat voelt en stel je eens voor wat je dan doet. Klopt dat allemaal met elkaar, word je er blij van? Dan weet je dat het goed is en dat het kan gaan werken! Klopt het niet, onderzoek dan welke gedachten in de weg zitten. Hoe kun je deze gedachten veranderen? Wat gebeurt er dan met je gevoel. Doe dit net zo lang tot je gevoel helemaal klopt en je er blij van wordt!

Vervolgens vroeg ik haar: Stel vast waar en wanneer je dit wilt! Overal en altijd! Vanaf wanneer? Noem hier een specifieke datum en houd jezelf er ook aan! Merk wederom welke gedachten er bij je opkomen, hoe dat voelt en wat je vervolgens doet. Alleen wanneer het helemaal goed voelt, klopt het en kan het werken. Wanneer er iets niet goed voelt, merk welke gedachten je wilt veranderen. Speel hiermee, net zolang tot het congruent is.

Ik vroeg haar net te doen alsof ze haar doel al bereikt had: Wat zou je merken als je je doel bereikt hebt? Wat zou je zien wat zou je horen wat zou je ruiken wat zou je denken wat zou je stemming zijn wat zou je tegen jezelf zeggen hoe zou je jezelf gedragen? Wat zou je fantaseren? Voel hoe het voelt!!

Vervolgens stelde ik haar voor zichzelf af te vragen, wat ze nodig heeft om haar doel te bereiken? Denk hierbij aan je eigen kwaliteiten. Die heb je al. Hoe kun je die inzetten om dit doel te bereiken? Vraag jezelf af wat je al kunt. Dat kan ook in een heel andere context zijn. Als je het in een andere context wel kunt, is het goede nieuws dat je dat al in huis hebt. Wat je wilt is het in die andere situatie ook leren, in dit geval met het gezond leven.

Toen kwamen er een paar gewetensvragen: Wat maakt dat je je doel nog niet bereikt hebt? Wat houdt je nu nog tegen? Wat levert het je op dat je doet wat je doet? Want het levert je wat op, ook al wil je al lang stoppen met roken, het levert je kennelijk zoveel op dat je nog niet gestopt bent, en nog niet dat gezonde leven leidt. Denk hier goed over na. Hier kan vaak de angel zitten! Vraag je ook af wat dit voor je betekent! Wat zou je niet meer hebben wanneer je je doel bereikt hebt? Heb je dat er voor over? Wat is het doel van je doel? Wat zouden je familie leden zeggen wanneer je je doel bereikt hebt? Hoe verandert je leven wanneer je je doel bereikt hebt? Bij alle vragen hier genoemd, vroeg ik haar om zichzelf iedere keer de verdiepende vragen te stellen: wat zijn dan mijn gedachten wat is het gevoel wat uit die gedachten voort vloeit? Wat doe ik vervolgens?

Het werd een prachtig doelen formulier: haar doelen formulier. Ze is er volop mee aan de gang en ze is erg gemotiveerd en hard op weg om haar doel te halen: gezond leven!

Nogmaals vul het in met jouw eigen doel(en)! Ik wens je daarbij veel succes en veel genieten! Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, neem contact met me op door eenvoudig deze mail te beantwoorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.