Mijn klanten zijn mensen die er genoeg van hebben dat voor hun gevoel vaak “ja en amen” zeggen, kei hard werken, het proberen iedereen naar de zin te maken en zichzelf vaak wegcijferen en dan voor hun gevoel “stank voor dank” krijgen…. Ze maken hun eigen emoties vaak ondergeschikt  aan de emoties van de ander.  Dat kan hun (levens)partner zijn, hun baas of leidinggevende of familieleden. Het maakt eigenlijk niet uit wie.

Hier zijn ze zich overigens niet altijd van bewust! Diep van binnen weten ze dat ze dit doen. Echter, ze kunnen ermee leven en het levert ze ook veel op: er is harmonie en ze hebben het ook vaak gezellig met anderen.

Ogenschijnlijk en voor de buitenwereld lijkt het alsof ze alles perfect voor elkaar hebben! Er is echter ook een keerzijde, die je over het algemeen niet zo snel aan de buitenkant ziet.  Wanneer ze alleen thuis zijn, of met hun partner, kunnen ze een hele andere kant laten zien van zichzelf: bozig, gefrustreerd, nors, moe, teruggetrokken. Zodra ze dan weer “onder de mensen zijn”, slaat het als een blad aan de boom weer om en zijn ze gezellig, proactief en “doen weer mee”.

Dit is vaak uiterlijke schijn. Ze maken hun eigen gevoelens en emoties en dat wat ze werkelijk willen ondergeschikt aan gevoelens en emoties van anderen. Soms zijn ze zich niet eens bewust van dat wat zij werkelijk willen. Als anderen iets willen, conformeren ze zich snel. In zichzelf voelen ze dan een “knoop” maar ach, ze leggen zich er bij neer.

Vaak hebben ze de gedachte, “zo kan het ook, dit is eigenlijk ook best goed….”Ze vinden het heel moeilijk om hun grenzen aan te geven. Aan wie dan ook. Het gaat zich uiteindelijk wreken.

Uiteindelijk krijgen ze zoiets van: “hé wacht even, en ik dan…?” Soms kunnen ze dan uit het niets ook wel onredelijk reageren.

Tot het moment dat ze beseffen dat zij de enige zijn die iets aan deze situatie kan veranderen. Dat is het moment dat deze mensen mij contacten.

Ik vind het héérlijk om met deze mensen te werken! Ze zijn kritisch, zelfbewust, reflectief en hebben rationeel veel inzicht in dat wat ze doen. Toch blijven ze doen wat ze doen! Om dat te keren, komen ze bij mij. Ik leer ze hoe ze hun hoofd met hun hart kunnen verbinden om blijvende veranderingen te maken. Ik herken veel van hun proces omdat ik mezelf in hun verhalen herken.

 

Klik hier en lees waarvoor je precies bij mij terecht kunt.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.